Rechtformaat vlaggen

Home » Vlaggen » Rechtformaat vlaggen
Betrouwbaar en makkelijk

Alleen topkwaliteit

Persoonlijk advies op locatie

Eigen plaatsingservice

Meer dan 50 jaar ervaring

Door geheel Nederland

Algemeen

Wat is er mooier dan dat uw vlag met uw eigen logo of ontwerp al van ver gezien kan worden? De buitenkant van uw bedrijf is het visitekaartje en vlaggen zijn een geschikt middel om te zorgen voor extra herkenbaarheid en chique uitstraling van uw organisatie. Vlaggen vragen om een goede kwaliteit wat betreft kleur en levensduur. Voor ieder doel levert Vlaggenindustrie Groningen de juiste vlag!

 

Om de levensduur van uw vlaggen te verlengen adviseren wij om deze bij windkracht 6 of hoger te strijken. Wij bieden een gratis dienst aan waarbij u een mail ontvangt als de windkracht in uw regio wordt waargenomen. Via deze link kunt u zich aanmelden voor deze service.

 

De rechtformaat vlag heeft een verhouding van 2:3. Deze vlaggen zijn toepasbaar bij zowel een vlaggenstok aan de gevel als voor gebruik aan een vlaggenmast. Veelvoorkomende maten van de rechtformaat vlaggen zijn 70x100cm, 100x150cm, 150x225cm, 180x270cm en 200x300cm. Wij hanteren de volgende adviesformaten (uiteraard zijn afwijkende formaten mogelijk):

Adviesformaten

Doeksoorten

De doeksoorten die het meeste voorkomen bij rechtformaat vlaggen zijn Tricot Polyester Polyglans (TPP) en SPUN-polyester. De levensduur per doeksoort is afhankelijk van de locatie en van de weersomstandigheden. Om te zorgen voor een lange levensduur van uw product adviseren wij om de vlaggen vanaf windkracht 7 te strijken.

 

TPP (ca. 115gr./m2) heeft een gemiddelde levensduur van 3 tot 4 maanden. Dit doeksoort is geschikt voor zowel digitale druk als zeefdruk. Het voordeel van TPP is dat het logo scherp wordt afgedrukt. De doordruk van de kleuren is ongeveer 95%.

 

SPUN (ca. 160gr./m2) heeft een gemiddelde levensduur van 5-6 maanden. Dit doeksoort is sterker en daarom geschikt voor winderige locaties. SPUN-kwaliteit wordt ook wel scheepskwaliteit genoemd. SPUN-vlaggen zijn het meest geschikt om gezeefdrukt te worden. Hierbij wordt voor iedere kleur een zeef aangemaakt. De doordruk is 100% en de kleuren zijn intenser in vergelijking met digitale druk. Als je SPUN-vlaggen digitaal gaat bedrukken, dan is de doordruk ongeveer 65%.

 

Longlife Polyester (ca. 120gr./m²) is een speciale doeksoort met een andere structuur dan TPP. Het bijzondere van deze banier is de afgeronde hoek. De kracht die ontstaat bij het wapperen concentreert zich op de onderste hoek. Hier zal de zoom ook het eerst loslaten en zal de banier gaan rafelen en scheuren. De longlife-banieren leveren wij met een gesneden hoek, waardoor de kracht naar de zijkant van de banier geleid wordt. Deze banier slijt een stuk minder snel dan de banieren met een rechte hoek en heeft een gemiddelde levensduur van 6-7 maanden. Dit doeksoort is geschikt voor zowel digitale druk als zeefdruk.

Aanleverspecificaties

Om een zo goed mogelijk eindresultaat van uw vlag te behalen, is een goed digitaal bestand van uw ontwerp essentieel. Als u uw logo of opdruk heeft laten maken bij een reclamebureau, dan kunnen zij in veel gevallen de verzending van het bestand regelen. Wanneer u geen contact hebt met een reclame- of ontwerpbureau vindt u hieronder een korte uitleg over hoe u bestanden kunt aanleveren.
⦁ Aan te leveren bestanden moeten geschikt zijn voor de PC en dienen als vectorbestand te worden aangeleverd. (Adobe Illustrator CS6, Adobe Photoshop CS2, Coreldraw X7);
⦁ Teksten dienen altijd te zijn omgezet naar contouren;
⦁ Kleuren dienen aangeleverd te worden in PMS (coated) of RAL kleuren;
⦁ Foto’s dienen als TIFF, PSD of JPG bestand worden aangeleverd in fullcolour, niet in RGB (BMP, GIF en geplaatste afbeeldingen zijn vaak niet geschikt);
⦁ Foto’s dienen een minimale resolutie te hebben van 400dpi bij een schaal van 1:10 van de uiteindelijke beeldgrootte (niet softwarematig verhogen)

 

U kunt uw bestanden versturen naar sales@vig.nl.

Wilt u een offerte aanvragen? Vul dan de velden hieronder in. Bij het veld ‘aantal kleuren’ tellen wij wit niet mee als kleur, omdat het doek waarop uw logo gedrukt wordt wit is. Mocht u een persoonlijk gesprek wensen, neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs.

  Alle informatie omtrent logo- en bedrijfsvlaggen vind u in onderstaande brochure. Voor een mooi eindresultaat kunt u de brochure via Adobe Reader als boekje afdrukken.

   

  VIG-Brochure-doekbedrukking-2015.pdf

  Offerte aanvraag


   * Verplichte velden

   This will close in 190000 seconds

   Demo Title

   Demo Description


    * Verplichte velden

    testberichtje


     * Verplichte velden