De banier is een verticale vlag die voorzien is van een tunnel aan de bovenkant, die u over de horizontale uithouder van uw mast schuift.

De banier wordt met behulp van bandjes tegen de mast gehouden en wordt verzwaard via een contragewicht. Hierdoor hangt de banier altijd strak en is uw boodschap altijd duidelijk zichtbaar, zelfs als het windstil is! Veelvoorkomende maten van de banieren zijn 300x100cm, 350x120cm en 400x120cm (uiteraard zijn afwijkende formaten mogelijk).

Om de levensduur van uw banieren te verlengen adviseren wij om deze bij windkracht 6 of hoger te strijken.

Adviesformaten

Doeksoorten

De doeksoorten die het meeste voorkomen bij banier vlaggen zijn Tricot Polyester Polyglans (TPP) en SPUN-polyester. De levensduur per doeksoort is afhankelijk van de locatie en van de weersomstandigheden. Om te zorgen voor een lange levensduur van uw product adviseren wij om de vlaggen vanaf windkracht 7 te strijken.

TPP (ca. 115gr./m2) heeft een gemiddelde levensduur van 3 tot 4 maanden. Dit doeksoort is geschikt voor zowel digitale druk als zeefdruk. Het voordeel van TPP is dat logo’s scherp worden afgedrukt. De doordruk van de kleuren is ongeveer 95%.

SPUN (ca. 160gr./m2) heeft een gemiddelde levensduur van 5-6 maanden. Dit doeksoort sterker en daarom geschikt voor winderige locaties. SPUN-kwaliteit wordt ook wel scheepskwaliteit genoemd. SPUN-vlaggen zijn het meest geschikt om gezeefdrukt te worden. Hierbij wordt voor iedere kleur een zeef aangemaakt. De doordruk is 100% en de kleuren zijn intenser in vergelijking met digitale druk. Als je SPUN-vlaggen digitaal gaat bedrukken, dan is de doordruk ongeveer 65%.

Aanleverspecificaties

Om een zo goed mogelijk eindresultaat van uw vlag te behalen, is een goed digitaal bestand van uw ontwerp essentieel. Als u uw logo of opdruk heeft laten maken bij een reclamebureau, dan kunnen zij in veel gevallen de verzending van het bestand regelen.

Wanneer u geen contact hebt met een reclame- of ontwerpbureau vindt u hieronder een korte uitleg over hoe u bestanden kunt aanleveren.

  • Aan te leveren bestanden moeten geschikt zijn voor de PC en dienen als vectorbestand te worden aangeleverd. (Adobe Illustrator CS6, Adobe Photoshop CS2, Coreldraw X7);
  • Teksten dienen altijd te zijn omgezet naar contouren;
  • Kleuren dienen aangeleverd te worden in PMS (coated) of RAL kleuren;
  • Foto’s dienen als TIFF, PSD of JPG bestand worden aangeleverd in fullcolour, niet in RGB (BMP, GIF en geplaatste afbeeldingen zijn vaak niet geschikt);
  • Foto’s dienen een minimale resolutie te hebben van 400dpi bij een schaal van 1:10 van de uiteindelijke beeldgrootte (niet softwarematig verhogen)

U kunt uw bestanden versturen naar sales@vig.nl.

Meer informatie?

Bij Vlaggenindustrie Groningen kies je zelf hoe je je producten bestelt. Via onze accountmanagers, telefonisch of via onze website. Kom je er niet uit? Of heb je advies nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Telefoonnummer:
0594 - 587676

E-mailadres:
sales@vig.nl