De kioskvlag (ook wel broekingsvlag genoemd) is, net als de gevelbanier, geschikt voor aan de gevel van uw winkelpand. Vanwege de schuine afwerking aan de bovenkant hangt de uiting recht en komt uw logo goed naar voren.

Veelvoorkomende maten van de kioskvlaggen zijn 75x75x150cm en 70x100x170cm, maar ook andere maten zijn een optie. Kioskvlaggen worden gemaakt van vlaggendoek of van Block-out PVC. Vlaggenindustrie Groningen heeft de voordelen van vlaggendoek en PVC gecombineerd en wij kunnen kioskvlaggen leveren, geproduceerd van vlaggendoek waarbij de uiting aan beide kanten zichtbaar is.

Om de levensduur van kioskvlaggen te verlengen adviseren wij om deze ’s avonds en bij windkracht 6 op hoger binnen te halen.

Kiosvlaggen

Kioskvlaggen worden gemaakt van vlaggendoek of van block-out PVC.

Het voordeel van vlaggendoek is dat het een minder klapperend geluid maakt dan PVC. De uiting is aan één kant zichtbaar; de andere kant is in spiegelbeeld leesbaar. Bij block-out PVC is de uiting aan beide kanten zichtbaar omdat dit doeksoort aan twee kanten bedrukt kan worden.

Het nadeel van het PVC-doek is dat dankzij het klapperen van de wind de inkt kan breken en de uiting niet goed zichtbaar zal zijn. Dubbelzijdige kioskvlaggen van vlaggendoek Vlaggenindustrie Groningen heeft een oplossing bedacht waarbij de kioskvlag van vlaggendoek wordt gemaakt, maar waarbij de uiting toch aan twee kanten zichtbaar is.

De beste eigenschappen worden op deze manier gecombineerd. De vlag wordt twee keer geprint, zowel links- als rechtswaaiend. Tussen de vlaggen wordt een speciale tussenlaag gedaan, zodat er geen sprake is van doordruk en de uiting aan beide kanten goed zichtbaar is.

Hieronder staan de mogelijkheden met betrekking tot confectie weergegeven. Indien u voorkeur heeft voor een bepaalde confectie, kunt u de gewenste omschrijving in uw aanvraag benoemen.

Kioskvlaggen-confectie-mogelijkheden-1

Doeksoorten

Bij Block-out PVC is de uiting aan beide kanten zichtbaar omdat dit doeksoort aan twee kanten bedrukt kan worden. Het nadeel van het PVC-doek is dat dankzij het klapperen van de punt van de vlag door de wind de inkt kan breken en de uiting niet goed zichtbaar zal zijn. Daarom is het belangrijk dat kioskvlaggen opgerold worden bij het binnenhalen. Wij confectioneren de PVC-kioskvlaggen met een tunnel en een lusje.

Aanleverspecificaties

Om een zo goed mogelijk eindresultaat van uw vlag te behalen, is een goed digitaal bestand van uw ontwerp essentieel. Als u uw logo of opdruk heeft laten maken bij een reclamebureau, dan kunnen zij in veel gevallen de verzending van het bestand regelen.

Wanneer u geen contact hebt met een reclame- of ontwerpbureau vindt u hieronder een korte uitleg over hoe u bestanden kunt aanleveren.

  • Aan te leveren bestanden moeten geschikt zijn voor de PC en dienen als vectorbestand te worden aangeleverd. (Adobe Illustrator CS6, Adobe Photoshop CS2, Coreldraw X7);
  • Teksten dienen altijd te zijn omgezet naar contouren;
  • Kleuren dienen aangeleverd te worden in PMS (coated) of RAL kleuren;
  • Foto’s dienen als TIFF, PSD of JPG bestand worden aangeleverd in fullcolour, niet in RGB (BMP, GIF en geplaatste afbeeldingen zijn vaak niet geschikt);
  • Foto’s dienen een minimale resolutie te hebben van 400dpi bij een schaal van 1:10 van de uiteindelijke beeldgrootte (niet softwarematig verhogen)

U kunt uw bestanden versturen naar sales@vig.nl.

Meer informatie?

Bij Vlaggenindustrie Groningen kies je zelf hoe je je producten bestelt. Via onze accountmanagers, telefonisch of via onze website. Kom je er niet uit? Of heb je advies nodig? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Telefoonnummer:
0594 - 587676

E-mailadres:
sales@vig.nl

Kioskvlag-Kabouter-e1580913073365-1020x1024