Hoogformaat vlaggen

Home » Vlaggen » Hoogformaat vlaggen
Betrouwbaar en makkelijk

Alleen topkwaliteit

Persoonlijk advies op locatie

Eigen plaatsingservice

Meer dan 50 jaar ervaring

Door geheel Nederland

De hoogformaat vlag is een verticale vlag en heeft dezelfde afmeting als een banier. Het verschil met de banier: bij de hoogformaat vlag ontbreekt de tunnel ten behoeve van de horizontale uithouder aan de bovenkant. Als er geen wind staat, dan hangt de vlag langs de vlaggenmast en is de uiting niet zichtbaar.

 

De vlag wordt met behulp van bandjes tegen de mast gehouden en wordt doorgaans verzwaard middels een contragewicht. Veelvoorkomende maten van dit type zijn 300x100cm, 350x120cm en 400x120cm (uiteraard zijn afwijkende formaten mogelijk).

Wilt u een offerte aanvragen? Vul dan de velden hieronder in. Bij het veld ‘aantal kleuren’ tellen wij wit niet mee als kleur, omdat het doek waarop uw logo gedrukt wordt wit is. Mocht u een persoonlijk gesprek wensen, neem dan contact op met een van onze verkoopadviseurs.

  De doeksoorten die het meeste voorkomen bij hoogformaat vlaggen zijn Tricot Polyester Polyglans (TPP) en SPUN-polyester. De levensduur per doeksoort is afhankelijk van de locatie en van de weersomstandigheden. Om te zorgen voor een lange levensduur van uw product adviseren wij om de vlaggen vanaf windkracht 7 uit de mast te halen.

   

  TPP (ca. 115gr./m2) heeft een gemiddelde levensduur van 3 tot 4 maanden. Dit doeksoort is geschikt voor zowel digitale druk als zeefdruk. Het voordeel van TPP is dat de logo scherp worden afgedrukt. De doordruk van de kleuren is ongeveer 95%.

   

  SPUN (ca. 160gr./m2) heeft een gemiddelde levensduur van 5-6 maanden. Dit doeksoort sterker en daarom geschikt voor winderige locaties. SPUN-kwaliteit wordt ook wel scheepskwaliteit genoemd. SPUN-vlaggen zijn het meest geschikt om gezeefdrukt te worden. Hierbij wordt voor iedere kleur een zeef aangemaakt. De doordruk is 100% en de kleuren zijn intenser in vergelijking met digitale druk. Als je SPUN-vlaggen digitaal gaat bedrukken, dan is de doordruk ongeveer 65%.

  Om een zo goed mogelijk eindresultaat van uw vlag te behalen, is een goed digitaal bestand van uw ontwerp essentieel. Als u uw logo of opdruk heeft laten maken bij een reclamebureau, dan kunnen zij in veel gevallen de verzending van het bestand regelen. Wanneer u geen contact hebt met een reclame- of ontwerpbureau vindt u hieronder een korte uitleg over hoe u bestanden kunt aanleveren.
  ⦁ Aan te leveren bestanden moeten geschikt zijn voor de PC en dienen als vectorbestand te worden aangeleverd. (Adobe Illustrator CS6, Adobe Photoshop CS2, Coreldraw X7);
  ⦁ Teksten dienen altijd te zijn omgezet naar contouren;
  ⦁ Kleuren dienen aangeleverd te worden in PMS (coated) of RAL kleuren;
  ⦁ Foto’s dienen als TIFF, PSD of JPG bestand worden aangeleverd in fullcolour, niet in RGB (BMP, GIF en geplaatste afbeeldingen zijn vaak niet geschikt);
  ⦁ Foto’s dienen een minimale resolutie te hebben van 400dpi bij een schaal van 1:10 van de uiteindelijke beeldgrootte (niet softwarematig verhogen)

   

  U kunt uw bestanden versturen naar sales@vig.nl.

  Alle informatie omtrent logo- en bedrijfsvlaggen vind u in onderstaande brochure. Voor een mooi eindresultaat kunt u de brochure via Adobe Reader als boekje afdrukken.

  VIG-Brochure-doekbedrukking-2015.pdf

  Offerte aanvraag


   * Verplichte velden

   This will close in 190000 seconds

   Demo Title

   Demo Description


    * Verplichte velden

    testberichtje


     * Verplichte velden