10 jaar garantie

Snelle levertijden

Eigen plaatsingsteam

Europese kwaliteit

Showroom is open

Polyester vlaggenmast

Standaard

Een koord en kikker is de klassieke uitvoering voor het hijsen van de vlag. De vlaggenlijn is uitwendig en wordt na het hijsen om de kikker gebonden.

Kenmerken:

Uitwendige vlaggenlijn

Voorzien van koord en kikker

Gebruiksvriendelijk

 

 

Inwendige vlaggenlijn

Ons anti-diefstalsysteem zorgt ervoor dat het koord aan de binnenzijde van de mast loopt en dus niet kan tikken tegen de vlaggenmast. De mast is voorzien van een cilinderslot en een contragewicht.

Kenmerken:

Inwendige vlaggenlijn

Geen getik tegen de vlaggenmast

Voorzien van cilinderslot

Contragewicht voor onderzijde vlag

Gebruiksvriendelijk

 

Liersysteem

Het liersysteem beschikt over een inwendig lierlint en een contragewicht. Het maakt de vlaggenmast zeer gebruiksvriendelijk door bediening middels de meegeleverde lierslinger.

Kenmerken:

Inwendig lierlint

Geen getik tegen te vlaggenmast

Hijsen middels lierslinger

Contragewicht voor onderzijde vlag

Extreem gebruiksvriendelijk

 

Polyester vlaggenmasten

Onze polyester vlaggenmasten worden standaard geleverd met een nastelbaar kantelanker, gekleurde mastknop, uitwendige vlaggenlijn en zijn afgewerkt met een beschermende gelcoating. Optioneel kan uw vlaggenmast worden voorzien van een inwendige vlaggenlijn of een luxe lierslinger. Polyester vlaggenmasten worden in de lengte geproduceerd en zijn hierdoor altijd conisch, dit maakt de masten flexibel en kunnen ze beter tegen een stootje.

 

 

Standaard uitvoering 

De standaard uitvoering is de vlaggenmast zoals de meeste mensen deze kennen: met een koord en een kikker. Hierbij loopt het koord aan de buitenzijde van de vlaggenmast. Bij deze uitvoering kunt u gebruik maken van de rechtformaat vlag, hoogformaat vlag of een wimpel. Een nadeel van de standaard uitvoering is dat het koord kan zorgen voor geluidsoverlast als het koord tegen de mast aan tikt. Daarnaast hangt het koord in weer en wind buiten de mast, waardoor het sneller vies zal worden en ook sneller slijt.

 

 

Anti-diefstal (inwendige vlaggenlijn)

Bij deze uitvoering loopt het binnendoor de vlaggenmast. Er wordt een kastje aan de zijkant gemonteerd die u afsluit met een sleutel. Ten opzichte van de standaard uitvoering heeft dit drie voordelen: onbevoegden kunnen makkelijk bij uw vlag of wimpel, het koord blijft langer mooi dankzij de inwendige vlaggenlijn en u heeft hierdoor minder last van getik tegen de vlaggenmast. Daarnaast wordt ook een gewicht meegeleverd, zodat de vlag netjes op de plaats blijft hangen. Wanneer het windstil is, hangt de vlag langs de vlaggenmast en is de uiting niet zichtbaar.

 

 

Liersysteem (inwendige lier)

Vlaggenmasten met een inwendige lintlier (lier) worden compleet geleverd met onder andere een lintlier, contragewicht en slinger.
Hierbij loopt de lintlier aan de binnenzijde van de vlaggenmast, wat het klapperen van het koord tegengaat en wat de vlag beveiligt tegen diefstal. Het voordeel van een liersysteem ten opzichte van een AD-systeem is dat het hijsen en vieren van de vlag of banier eenvoudiger is. Je hoeft minder kracht te gebruiken bij het hijsen van de vlag of banier.

 

 

Grondbevestigingen

Polyester vlaggenmasten zijn standaard voorzien van een kantelanker. Het grondanker wordt in beton gestort en vervolgens middels het scharnierstuk gekoppeld aan het anker dat in de vlaggenmast is gelijmd. 

Adviesformaten vlag en mast

Voor een goede verhouding tussen woning en vlaggenmast, dient de mast circa een meter korter te zijn dan de nok van uw woning. Deze regel is niet van toepassing wanneer de vlaggenmast op grote afstand van de woning komt te staan. Hieronder staan de juiste vlagmaten per lengte vlaggenmast:

 

6m   vlaggenmast – 150x225cm

7m   vlaggenmast – 150x225cm

8m   vlaggenmast – 200x300cm 

10m vlaggenmast – 200x300cm 

12m vlaggenmast – 300x450cm 

 

Wij staan voor u klaar!

 

 

 
 

Contactgegevens:

 

 

Vlaggenindustrie Groningen BV
Vossenkamp 5
9351 VR Leek

 

 

Telefoon: 0594-587676
E-mail: sales@vig.nl

 

 

Openingstijden showroom:
Maandag t/m Vrijdag: 08:00 – 17.00 uur

(bel i.v.m. Covid-19 voor een afspraak)

Offerte aanvraag


  * Verplichte velden

  This will close in 190000 seconds

  Demo Title

  Demo Description


   * Verplichte velden

   testberichtje


    * Verplichte velden

    Offerte aanvragen

    Showroom bezoek

    Wenst u graag een bezoek in onze showroom? Vul hieronder uw gegevens in en wij nemen telefonisch contact met u uit te nodigen in onze showroom!