Grondbevestigingen

Kantelanker

Vlaggenmasten worden vaak geplaatst door middel van een kantelanker. Zo kunt u eenvoudig uw vlaggenmast kantelen om deze schoon te maken of om uw mast te onderhouden. In de vlaggenmast wordt een voet gelijmd en het grondanker wordt in beton gestort. Vervolgens wordt de mast op het anker geplaatst en kan de vlaggenmast waterpas worden afgesteld. In het geval van een polyester vlaggenmast is plaatsing via een kantelanker de enige manier, omdat de voet er tijdens het productieproces al in ingelijmd. Aluminium vlaggenmasten kunnen zowel via een kantelanker, mastkoker of in een mastbok geplaatst worden. De plaatsing kunt u zelf verzorgen, maar u kunt ook gebruik maken van onze vakkundige monteurs. Bestel hier uw gewenste kantelanker.

Mastkoker

Een aluminium mastkoker (ook wel grondbuis genoemd) is een eenvoudige manier om de vlaggenmast te plaatsen. Dit is alleen mogelijk bij cilindrische vlaggenmasten met een diameter van 60, 70 of 90 mm. De vlaggenmast wordt in de grondbuis geplaatst en wij adviseren om ongeveer 10% van de lengte van de mast in de grond te plaatsen. Hier dient u rekening mee te houden bij het bestellen van een mast, in combinatie met een mastkoker. De plaatsing kunt u zelf verzorgen door hier uw mastkoker te bestellen, maar u kunt ook gebruik maken van onze vakkundige monteurs.

Muurbeugels

Wilt u uw vlaggenmast aan een stenen muur of tegen de gevel van uw pand bevestigen? Dan zijn muurbeugels een mooie oplossing. De muurbeugels zijn van RVS en een set bestaat uit van twee stuks. Deze optie is alleen mogelijk in het geval van aluminium vlaggenmasten. Muurbeugels zijn gebruiksvriendelijk en hebben een lange levensduur. Als u gebruik maakt van een vaste banieruithouder, dan moet de mast uit de muurbeugels worden getild, als u de banier wilt vervangen. Bij cilindrische masten met een diameter van 90 mm of bij conische masten kunt u ook gebruik maken van de hijsbare banieruithouder. In dit geval is het niet nodig om de mast uit de muurbeugels te tillen, maar kunt u de uithouder eenvoudig laten zakken. De plaatsing kunt u zelf verzorgen door de muurbeugels hier te bestellen, maar u kunt ook gebruik maken van onze vakkundige monteurs.

Muurkantel-constructie

Via een muurkantel-constructie worden de masten aan uw gevel bevestigd. Het is vergelijkbaar met plaatsing in muurbeugels, maar aan de dakrand komt een kantelanker zodat u de mast eenvoudig kunt kantelen. U kunt bij dit systeem zowel vlaggen als banieren voeren. Bij de vaste banieruithouder moeten de masten gekanteld worden, als u de banieren wilt vervangen. Bij cilindrische masten met een diameter van 90 mm of bij conische masten kunt u ook gebruik maken van de hijsbare banieruithouder. De plaatsing kunt u zelf verzorgen, maar u kunt ook gebruik maken van onze vakkundige monteurs.

Mastbok

Een mastbok is een mooie manier om uw houten of aluminium vlaggenmast te bevestigen. Het is bij masten met een ronde voet mogelijk, maar ook met een vierkante vorm kunt u gebruik maken van een mastbok. Onze mastbokken worden gemaakt van gegalvaniseerd staal of van hardhout en de bouten zijn vervaardigd van RVS. Wij adviseren om gebruik te maken van onze vakkundige monteurs. Zij kunnen de mastbok om de juiste manier bij uw woning of bedrijfspand plaatsen.

Maatwerk

Staat de gewenste manier van plaatsing hier niet tussen of heeft u een speciale wens op dit gebied? Wij hebben voor iedere manier van plaatsen een oplossing. Hiernaast ziet u een voorbeeld van een muurbeugel die wij op maat hebben gemaakt. In het verleden hebben wij dit voor diverse klanten mogen verzorgen. Uiteraard zorgen onze monteurs dat uw vlaggenmast op de juiste manier in de grond of aan de muur wordt bevestigd, zodat u jarenlang gebruik kunt maken van uw mast. Neem vrijblijvend contact op met onze adviseurs via sales@vig.nl of telefonisch via 0594-587676.

Offerte aanvraag


  * Verplichte velden

  This will close in 190000 seconds

  Demo Title

  Demo Description


   * Verplichte velden

   testberichtje


    * Verplichte velden