Aluminium cilindrische vlaggenmasten

Betrouwbaar en makkelijk

Alleen topkwaliteit

Persoonlijk advies op locatie

Eigen plaatsingservice

Meer dan 50 jaar ervaring

Door geheel Nederland

Wij bieden twee opties aan van de aluminium vlaggenmasten: de conische en de cilindrische variant. De cilindrische vlaggenmast heeft zowel aan de boven- als de onderkant dezelfde diameter. Van de cilindrische variant leveren wij drie opties: een diameter van 60mm, 70mm of 90mm hebben. Niet iedere uitvoering is mogelijk bij iedere diameter. De uitvoering met het AD-systeem is alleen mogelijk bij een mast met een diameter van 90mm. Dit heeft te maken met de ronding van het kastje dat gemonteerd wordt op de zijkant van de mast.

Standaard

De standaard uitvoering is de vlaggenmast zoals de meeste mensen deze kennen: met een koord en een kikker. Hierbij loopt het koord aan de buitenzijde van de vlaggenmast. Bij deze uitvoering kunt u gebruik maken van de rechtformaat vlag, hoogformaat vlag of een wimpel. Een nadeel van de standaard uitvoering is dat het koord kan zorgen voor geluidsoverlast als het koord tegen de mast aan tikt. Daarnaast hangt het koord in weer en wind buiten de mast, waardoor het sneller vies zal worden en ook sneller slijt. Eventueel is een variant met een AD-systeem mogelijk, maar dit kan alleen bij cilindrische vlaggenmasten met een diameter van 90 millimeter.

Vaste baniersysteem

Vlaggenmasten met een vaste banieruithouder worden compleet geleverd met knop, gelagerd draaitop systeem, uithouder, banierbandjes en contragewicht. Hierdoor hangt de vlag altijd strak en draait deze met de wind mee. Uw uiting is altijd zichtbaar, ook al is het windstil. De vaste banieruithouder is alleen geschikt voor banieren; het is niet mogelijk om rechtformaat vlaggen te voeren. Als u de banier wilt vervangen of vieren in het geval van storm, dan zal de gehele vlaggenmast gekanteld moeten worden. Eventueel is een hijsbare variant mogelijk, maar dit kan alleen bij cilindrische vlaggenmasten met een diameter van 90 millimeter.

Grondbevestigingen

Mastkoker
De meest eenvoudige en goedkoopste manier van plaatsen is via een grondbuis. Het komt vooral veel voor bij cilindrische vlaggenmasten. Er wordt een gat gegraven waar de buis in geplaatst wordt. Hier omheen wordt vervolgens beton gestort. De vlaggenmast wordt daarna in de buis geplaatst. Het nadeel van deze constructie is, dat de vlaggenmast niet gekanteld kan worden. Door zand en ander vuil kan de vlaggenmast na verloop van tijd vast komen te zitten in de mastkoker. Het is wel noodzakelijk dat deze zo nu en dan uit de mastkoker wordt getild. Een tweede nadeel van deze bevestiging is, dat de mast ook niet nagesteld worden, dus als de mast scheef staat, dan kan dit niet hersteld worden.

 

Nastelbaar kantelanker
Het kantelanker bestaat uit drie draadeinden en een plaat met een scharnier. De draadeinden worden tot aan de plaat in het beton gestort, zodat deze net boven de grond uit komt. De voet van de vlaggenmast is gelijk aan de plaat en met de bouten van het anker kan de vlaggenmast waterpas wordt afgesteld.

In de markt wordt gebruik gemaakt van verschillende kantelankers. Hierdoor is het mogelijk dat de voet van de vlaggenmast niet passend is bij het anker. Wij hebben een speciale adapterplaat ontwikkeld, waarmee het mogelijk is om, ongeacht de verschillende steek, onze masten op ieder type grondanker te plaatsen.

 

Mastbok
De mastbok wordt voor de helft in de grond geplaatst en in beton gestort. De vlaggenmast komt in zijn geheel boven het maaiveld. De vlaggenmast wordt op twee punten vastgezet in de mastbok en door de onderste schroef los te draaien kunt u de mast kantelen. Wij bieden twee verschillende opties aan: een gegalvaniseerd exemplaar of een mastbok van hardhout.

  Offerte aanvraag


   * Verplichte velden

   This will close in 190000 seconds

   Demo Title

   Demo Description


    * Verplichte velden

    testberichtje


     * Verplichte velden