Grondbevestigingen

Betrouwbaar en makkelijk

Alleen topkwaliteit

Persoonlijk advies op locatie

Eigen plaatsingservice

Meer dan 50 jaar ervaring

Door geheel Nederland

Vlaggenmasten kunnen op verschillende manieren in de grond worden bevestigd. Hieronder staan de opties uitgelegd en als u op de afbeelding klikt, dan kunt u het gewenste product direct via de webshop bestellen.

 

Mastkoker
De meest eenvoudige en goedkoopste manier van plaatsen is via een grondbuis. Het komt vooral veel voor bij cilindrische vlaggenmasten. Er wordt een gat gegraven waar de buis in geplaatst wordt. Hier omheen wordt vervolgens beton gestort. De vlaggenmast wordt daarna in de buis geplaatst. Het nadeel van deze constructie is, dat de vlaggenmast niet gekanteld kan worden. Door zand en ander vuil kan de vlaggenmast na verloop van tijd vast komen te zitten in de mastkoker. Het is wel noodzakelijk dat deze zo nu en dan uit de mastkoker wordt getild. Een tweede nadeel van deze bevestiging is, dat de mast ook niet nagesteld worden, dus als de mast scheef staat, dan kan dit niet hersteld worden.

 

Nastelbaar kantelanker
Het kantelanker bestaat uit drie draadeinden en een plaat met een scharnier. De draadeinden worden tot aan de plaat in het beton gestort, zodat deze net boven de grond uit komt. De voet van de vlaggenmast is gelijk aan de plaat en met de bouten van het anker kan de vlaggenmast waterpas wordt afgesteld.

In de markt wordt gebruik gemaakt van verschillende kantelankers. Hierdoor is het mogelijk dat de voet van de vlaggenmast niet passend is bij het anker. Wij hebben een speciale adapterplaat ontwikkeld, waarmee het mogelijk is om, ongeacht de verschillende steek, onze masten op ieder type grondanker te plaatsen.

 

Mastbok
De mastbok wordt voor de helft in de grond geplaatst en in beton gestort. De vlaggenmast komt in zijn geheel boven het maaiveld. De vlaggenmast wordt op twee punten vastgezet in de mastbok en door de onderste schroef los te draaien kunt u de mast kantelen. Wij bieden twee verschillende opties aan: een gegalvaniseerd exemplaar of een mastbok van hardhout.

Offerte aanvraag


  * Verplichte velden

  This will close in 190000 seconds

  Demo Title

  Demo Description


   * Verplichte velden

   testberichtje


    * Verplichte velden